Pablo Cuevas uzeo i  Umag

Iz kvalifikacija do drugog naslova u nizu

Pablo Cuevas uzeo i Umag

Urugvajac Pablo Cuevas pobjednik je jubilarnog 25. izdanja ATP turnira u Umagu. Cuevas je u finalu sa 6-3, 6-4 za sat i pol vremena igre pobijedio drugog nositelja, Španca Tommyja Robreda.

Cuevasu je to 12. pobjeda u nizu na ATP Touru te drugi osvojeni turnir u samo 20-ak dana, predhodno je uzeo naslov također na zemljanoj podlozi u Bastadu. Za nastup u glavnom ždrijebu umaškog turnira Cuevas je morao igrati kvalifikacije, a do naslova je stigao svladavši u istom danu prva dva nositelja i prošlogodišnje finaliste, jer je rano poslijepodne u polufinalu svladao i prvog nositelja, Talijana Fabija Fogninija također sa 6-3, 6-4.

U prvom setu je Cuevas napravio break za 4-2, u drugom je sa dvostrukim stigao do velikih 4-1. Robredo je vratio jedan od dva izgubljena servisa, ali to nije bilo dovoljno do kraja. Robredo je ostao na 12. osvojenih titula, a posljednja je bila upravo u Umagu prošle godine.

Finale:
Pablo Cuevas (Uru) - Tommy Robredo (Špa, 2) 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.