Pennetta nadigrala Halep za finale na US Openu
Foto: EPA

Italijanka lako do finala

Pennetta nadigrala Halep za finale na US Openu

E. Škorić

U prvom polufinalu US Opena u ženskoj konkurenciji Italijanka Flavia Pennetta iznenadila je Rumunku Simonu Halep (6:1, 6:3).

Pennetta ne leži Rumunki, pa je u petom međusobonom meču stigla do četvrte pobjede. Iako druga igračica svijeta, Simona je bila nemoćna u današnjem polufinalu.

Italijanka je vezala pet gemova kod rezultata 1:1 u prvom setu i dominantno je stigla do vodstva u setovima.

Na otvaranju drugog seta Pennetta je napravila brejk, ali je potom Simona osvojila tri gea u nzu i stigla do 3:1 vodstva.

Kada se činilo da će Rumunka preokrenuti, odvesti meč u treći set, Italijanka je ponovo zagrala. Prvo je brejkom smanjila na 3:2, pa odservirala za 3:3, a onda novim brejkom i odbranom istog stigla do 5:3 i tu je sve bilo jasno.

Pennetta će se za finale boriti protiv Serene Williams ili sunarodnjakinje Roberto Vinci, ukoiko ova priredi senzaciju.

US Open, polufinale:

Flavia Penneta (26) - Simona Halep (2) 6:1, 6:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.