Pet setova užitka i velika pobjeda Stana Wawrinke
Foto: EPA

Murray ispao u polufinalu Roland Garrosa

Pet setova užitka i velika pobjeda Stana Wawrinke

E. Škorić

U prvom polufinalu Roland Garrosa viđen je nevjerovatno kvalitetan tenis, a pobjedu je na kraju slavio Stan Wawrinka, koji je bio bolji od Andyja Murrayja u pet setova.

Murray i Wawrinka odigrali su meč za sve teniske sladokusce. Svi su mogli da uživaju u magičnim potezima i svaki skoro gem ponudio nam je mnoštvo lijepih poena, a srećom - bilo je pet setova.

U osmom gemu prvog seta Wawrinka dolazi do brejka, no već u narednom gemu Murray vraća prednost servisa. Ta dva brejka jedina su u prvom setu, pa se igrao taj-brejk, a tu je Murray bio za nijansu bolji, pa je poveo s 1:0.

U prvih šest gemova drugog seta mirno, a onda Stan opet pravi brejk, pa u devetom gemu još jedan i sa 6:3 dobija drugi set i vraća stvari na početak. 

Čak pet brejkova se dogodilo u trećem setu, Britanac je napravio jedan više, pa je osvojio set sa 7:5. Četvrti set nije ponudio nijedan brejk, čak niti jednu brejk loptu, pa je opet taj-brejk odlučivao.

Švicarac stiže do 2:2 u taj-brejku, a onda je doslovno razbio prvog igrača svijeta u odlučujućem setu, pa napada četvrtu GS titulu i drugu u Parizu, a u finalu će igrati protiv Rafe Nadala ili Dominica Thiema.

Roland Garros, polufinale:
Murray - Wawrinka 7:5, 3:6, 7:5, 6:7 i 1:6

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi