Peto finale Cincinnatija za Đokovića

Još čeka na prvi titulu

Peto finale Cincinnatija za Đokovića

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Cincinnatiji (SAD).

Đoković je teže od očekivanog pobijedio Aleksandra Dolgopolova. Iako je na turnir došao kao kvalifikant, Ukrajinac je zamalo izborio finale.

Poveo je danas protiv Novaka u prvom setu, ali je na kraju srbijanski teniser slavio, pošto je dobio preostala dva seta. Bilo je 4:6, 7:6, 6:2.

U trećem gemu prvog seta Dolgopolov je napravio brejk za 2:1, ali je u šestom gemu Đoković uzvratio na isti način. U sedmom gemu, još jedan Dolgopolovov brejk za slavlje u prvom setu. 

U drugom setu je Đoković vodio 5:3 i kada se mislilo da će dobiti set, Dolgopolov je napravio brejk, stigao do izjednačenja, no u taj-brejku je poražen. 

Nemoćan je Dolgopolov bio u trećem setu. Novak je lako došao do pobjede, a u finalu Cincinnatija čeka boljeg iz duela Roger Federer - Andy Murray. 

Đokoviću je ovo peto finale u Cincinnatiju i prilika da po prvi put osvoji ovaj turnir. U prethodna četiri finala doživio je poraze, dva od Murrayja i dva od Federera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.