Petrina bajka završena nevjerovatnim preokretom Svitoline
Foto: EPA

Roland Garros

Petrina bajka završena nevjerovatnim preokretom Svitoline

E. Škorić

Hrvatska teniserka Petra Martić nije priredila novu senzaciju i kao 290. igračica svijeta ipak je zaustavljena u osmini finala Roland Garrosa.

Martić je prava senzacija u Parizu ovog ljeta, ali na njenu žalost, bajka je prestala u osmini finala, mada je bila tako blizu da napravi rezultat karijere i izbori četvrtfinale.

Kada je pobijedila Keys, mnogi su vjerovali da je to bio loš dan Amerikanke, pa je eliminisala Sevastovu, pa se opet sumnjalo u njen kvalitet, a onda je zamalo šokirala i šestu igračicu svijeta.

Martić je prvi set dobila sa 6:4, ali je u drugom Svitolina slavila as 6:2. U odlučujućem setu Hrvatica je bila konkretnija na terenu, povela je 5:2, a onda je Svitolina vezala pet gemova, došla do velikog preokreta i na kraju pobjede.

Naredna rivalka joj je fantastična Simona Halep, koja je prethodno pomela Carlu Suarez-Navarro.

Roland Garros, žene, osmina finala:

Svitolina - Martić 4:6, 6:3, 7:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije