Pilić: Nikada više selektor u Davis Cupu

Za savjete je raspoložen

Pilić: Nikada više selektor u Davis Cupu

M. Maksimović

Nikola Pilić je kao selektor četiri puta osvajao Davis Cup. Dva puta sa selekcijom Zapadne Njemačke, jednom sa Njemačkom, jednom sa Hrvatskom, dok je u reprezentaciji Srbije imao ulogu savjetnika. Jedan od rijetkih.

Prvi put je Zapadna Njemačka slavila u Geteborgu 1988.godine, godinu kasnije opet je u finalu savladana Švedska, igralo se u Stuttgartu.Treći put je otišao do kraja sa Njemačkom 1993.godine. Nakon toga stiže naslov sa Hrvatskom 2005.godine i pet godina kasnije sa Srbijom.

 

Vodio je nepomirljive, Beckera i Sticha do zlata u Barceloni u konkurenciji parova.Do tada niko nije uspijevao spojiti Beckera i Sticha u Davis Cup selekcije Njemačke.Njemačka je trenutačno bez selektora, Patrik Kühnen je otišao, pojavila se mogučnost povratka Pilića, međutim sve je ostalo na tome.

 

''Neće više biti selektor niti jedne reprezentacije. Dugo godina sam to radio i nisam više zainteresiran. Za savjet sam tu, kada me ljudi pitaju mogu dati neki, ali ništa više od toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije