Pilić se vratio u reprezentaciju Njemačke

I ovaj put u funkciji savjetnika

Pilić se vratio u reprezentaciju Njemačke

Nikola Pilić se vraća u Davis cup reprezentaciju Njemačke. Tri puta je sa Njemačkom osvajao Davis Cup, s tim da su dva naslova u vrijeme Zapadne Njemačke (1988 i 1989. godine). Nakon toga je Davis Cup osvajao sa Hrvatskom 2005. godine, te pet godina kasnije sa Srbijom.

U reprezentaciji Srbije je imao ulogu savjetnika baš kao što će sada imati u reprezentaciji Njemačke. Njemačku trenutno sa klupe vodi Michael Kohlmann. Prvi put je Pilić odveo Njemačku do naslova 1988. godine, u finalu su savladali Švedsku 4:1. Švedsku koja je sa Wilanderom i Edbergom bila domaćin.
Becker i Steeb su igrali za Njemačku. Ista ekipa je i godinu kasnije u finalu slavila protiv Švedsku, u Stuttgartu 3:2. Treću titulu su osvojili Stich i Goellner.

Zanimljivo, Becker i Stich nikako nisu mogli igrati zajedno u Davis Cupu, ali ih je upravo Nikola Pilić odveo do zlatne medalje u igri parova u Barceloni 1992. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.