Pique predlaže radikalne promjene u Davis Cupu

Interesantna ideja

Pique predlaže radikalne promjene u Davis Cupu

Fudbaler Barcelone Gerard Pique poznat je kao veliki ljubitelj 'bijelog sporta', a ovih dana našao se u centru teniske javnosti nakon što je iznio revolucionarnu ideju.

Pique je, naime, predložio promjene u sistemu takmičenja Davis Cupa. Takmičenje bi bilo organizovano na jednoj lokaciji i trajalo bi sedam dana, a učešće bi uzelo 16 timova.

Njegov prijedlog su, između ostalih, podržali Novak Đoković, Rafael Nadal i Andy Murray.

"Raspored je komplikovan, ali mi je drago da ljudi poput Piquea imaju želju da ulože vrijeme i energiju kako bi tenis postao bolji. Nadam se da će ova ideja zaživjeti. Ne znam kako će u budućnosti izgledati Davis Cup, ali sam siguran da nešto radikalno mora da se promijeni", rekao je Đoković.

Sličnog razmišljanja je i "kralj šljake".

"Međunarodna teniska federacija je godinama statična. Ne idu u korak s vremenom i zatvoreni su za nove ideje. Pique je dio grupe koja želi da napravi Svjetski kup u tenisu. To je sjajna inicijativa i nadam se da će biti sprovedena u djelo", izjavio je Nadal.

Prvi reket svijeta Andy Murray izjavio je da se radi o izuzetno uzbudljivoj ideji.

"To je uzbudljiva ideja i ako se sprovede u djelo, mislim da će donijeti mnogo dobrog tenisu", jasan je bio Britanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi