Plasman karijere za Mirzu Bašića

Napredovali bh. teniseri

Plasman karijere za Mirzu Bašića

M. Šljivak

Mirza Bašić napredovao je čak 19 mjesta na novoj ATP listi.

Nakon sjajnog nastupa na Australian Openu, gdje se prošetao kroz kvalifikacije i gdje je pružio dobar otpor Tomašu Berdychu, napredak na novoj listi je očekivan.

Bašić je trenutno 119. igrač svijeta, te je ostvario najbolji plasman u karijeri. Sjajni Sarajlija je napredovao čak 19 mjesta, a pored njega napredak je ostvario i Damir Džumhur. 

Džumhur je i dalje najbolje plasirani bh. teniser, a trenutno se nalazi na 79. mjestu. Prvo mjesto na ATP listi i dalje zauzima Novak Đoković, ispred Andyja Murraya i Rogera Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi