Pliskova i Kerber stigle do finala Stanforda

Čehinja osigurala ulazak u TOP 10

Pliskova i Kerber stigle do finala Stanforda

Čehinja Karolina Pliskova i Njemica Angelique Kerber borit će se u nedjelju za naslov pobjednice WTA turnira u Stanfordu.

Pliskova je pobjedom nad Amerikankom Varvarom Lepchenko sa 6-2, 7-5 osigurala 11. finale u karijeri, peto u 2015. Bila je pobjednica u Pragu, a izgubila je finala u Sydneyju, Dubaiju i Birminghamu. U Birminghamu je bolja od Pliskove bila baš Angelique Kerber koja je do svog 16. finala u karijeri, a četvrtog u 2015. godini stigla lakoćom pobijedivši Ukrajinku Jelinu Svitolinu sa 6-3, 6-1.

Kerber je slavila u sva tri finala što ih je odigrala u ovoj sezoni osvajajući pobjedničke trofeje u Charlestonu, Stuttgartu i Birminghamu. Pliskova je ulaskom u finale osigurala prolazak u Top 10 društvo najboljih teniserki svijeta.

WTA Stanford - polufinale:
Karolina Pliskova (Češ, 4) - Varvara Lepchenko (SAD) 6-2, 7-5
Angelique Kerber (Nje, 5) - Jelina Svitolina (Ukr, 8) 6-3, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.