Pliskova i Wozniacki sigurne, Konjuh prošla dalje

Roland Garros, WTA 1. kolo

Pliskova i Wozniacki sigurne, Konjuh prošla dalje

D. Rakanović

Češka teniserka Karolina Pliskova plasirala se u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je savladala kinesku teniserku u dva seta, sa 7:5, 6:2. 

Treća teniserka svijeta sigurnom igrom rutinski je završila meč za manje od sat i po vremena. 

Čehinji će u drugom kolu protivnica biti Ekaterina Alexadrova koja je bila bolja od Katerine Siniakove sa 2:1 u setovima. 

Danska teniserka Caroline Wozniacki savladala je australsku teniserku Jaimee Fourlis sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:2. 

Wozniacki se namučila protiv 19-godišnje teniserke iz Australije, ali je na kraju slavila pobjedu nakon nešto manje od dva sata i 20 minuta igre. 

Jedanaesta nositeljica turnira u drugom kolu će igrati protiv kvalifikantkinje Francoise Abande.

U drugo kolo prošla je i Anastastia Pavlyuchenkova. Ruskinja je igrala protiv Rumunke Patricie Marie Tig koja je u drugom setu predala meč. Pavlyuchenkova će u drugom kolu igrati protiv pobjednice duela Cepede-Safarova.

Hrvatska teniserka Ana Konjuh savladala je Danku Kovinčić iz Crne Gore sa 2:0, po seetovima 7:5, 7:6. 

Konjuh će u drugom kolu igrati protiv pobjednice duela Linette-Lim.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti