Pliskova izbacila Kasatkinu, Azarenka uništila Rybarikovu

Masters u Indian Wellsu

Pliskova izbacila Kasatkinu, Azarenka uništila Rybarikovu

Čehinja Karolina Pliskova plasirala se u polufinale prvog ovosezonskog Mastersa nakon što je savladala Dariju Kasatkinu iz Rusije (6:2, 6:3).

Pliskovoj je u prvom setu bio dovoljan brejk u 6. gemu, da bi dobru igru krunisala u drugoj dionici, u kojoj je u dva navrata oduzela servis protivnici.

Češka teniserka sav posao je obavila za nešto više od sat vremena, pa će u polufinalu turnira u Indian Wellsu na megdan Viktoriji Azarenki, koja je bukvalno počistila sa terena Magdalenu Rybarikovu ne prepustivši joj niti jedan gem (6:0, 6:0).

Već večeras teniserke će odigrati polufinalne susrete, a prve će na teren izaći Serena Williams i Agnieszka Radwanska. Njihov meč na programu je tri sata iza ponoći.

U drugom polufinalnom meču rekete će ukrstiti Viktorija Azarenka i Karolina Pliskova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti