Pliškova lako protiv Ivanovićeve

Indian Wells

Pliškova lako protiv Ivanovićeve

D. Vejo

Ana Ivanović zaustavljena je u drugom kolu Indian Wellsa. Bolja od nje bila je Čehinja Karolina Pliškova koja je srpsku teniserku porazila rezultatom 0:2, po setovima 2:6 i 0:6.

Od samog starta meča, vidjelo se da Ivanovićeva nema šansi. Pad koncentracije kulminirao je visokom porazu. Pliškova je počela agresivno. Nije dozvolila srpskoj teniserki lake poene.

Iako je Ana Ivanović uspjela da spasi dvije meč lopte treću nije mogla. U svakom pogledu danas je bila bolja Pliškova. Tradicija se nastavlja. I dalje je srpskoj teniserki najveća rana upravo Čehinja, iz razloga što je nikad nije dobila kada su u pitanju međusobni dueli.

Meč je završen relativno brzo kada je u pitanju tenis, svega 49 minuta bilo je dovoljno pet godina mlađoj Pliškovoj da upiše novi trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi