Pliskova 'preživjela' letonsku tinejdžerku

Treće kolo Australian Opena

Pliskova 'preživjela' letonsku tinejdžerku

Šesti dan takmičenja na Australian Openu donio je nekoliko izneneđenja u ženskoj konkurenciji, a na pragu najvećeg bila je letonska tinejdžerka Jelena Ostapenko.

Ona je protiv Čehinje Karoline Pliskove u odlučujućem setu servirala za meč, ali je i pored prednosti od 5:2 na kraju doživjela poraz.

Pliskova je vratila dva brejka zaostatka, a potom pri vodstvu od 9:8 još jednom oduzela servis 19-godišnjoj Letonki i tako izborila plasman u osminu finala (4:6, 6:0, 10:8). 

Ovim trijumfom Pliskova je došla do druge pobjede u isto toliko međusobnih duela.

Njena naredna protivnica biće domaća igračica Daria Gavrilova, koja je u maratonskom meču savladala Švajcarkinju Timeu Bacsinszky (6:3, 5:7, 6:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti