Po ITF-u najbolji Novak Đoković i Serena Williams

Izbor Međunarodne teniske federacije

Po ITF-u najbolji Novak Đoković i Serena Williams

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković i najbolja teniserka Serena Williams predvode i ovogodišnju listu svjetskih prvaka u izboru Međunarodne teniske federacije (ITF).

Američka teniserka, 33-godišnja Serena Williams, vlasnica 18 pojedinačnih Grand Slam naslova, po peti put u karijeri proglašena je ITF-ovom svjetskom prvakinjom, dok je Novak Đoković četvrti put zaradio naslov svjetskog prvaka, objavila je u četvrtak Međunarodna teniska federacija. Međutim, čak i kad njih dvoje zbroje sve svoje naslove, ne mogu nadmašiti blizance Boba i Mike Bryana kojima je ITF po 11. put u posljednjih 12 godina dodijelo titulu svjetskih prvaka u konkurenciji muških parova. U ženskoj konkurenciji ta je čast po treći put pripala Talijankama Roberti Vinci i Sari Errani. Naslove juniorskih svjetskih prvaka ponijeli su Amerikanka Cathrine "CiCi" Bellis i Rus Andrey Rublev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.