Pobjeda Brkića u maratonskom meču, poraz Džumhura

Turnir u Maroku

Pobjeda Brkića u maratonskom meču, poraz Džumhura

Dž. Mrakić

Bh. teniseri Damir Džumhur i Tomislav Brkić danas su odigrali susrete u okviru 1. kola ATP Challengera u marokanskoj Mohammediji.

Nakon što prethodne tri sedmice nije nastupio, najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur vratio se nastupima, međutim, bezuspješno. Neočekivano, sa 2:0 u setovima bolji od našeg predstavnika bio je Ruben Ramirez Hidalgo, 37-godišnji Španac i trenutno 243. teniser na ATP listi.

S druge strane, Tomislav Brkić ostvario je pobjedu u 1. kolo i plasirao se u osminu finala turnira koji se igra za nagradni fond od 42.500 eura. Naš teniser u tri seta slavio je protiv velike francuske nade i nekadašnjeg 8. juniora svijeta Maximea Hamoua u maratonskom meču koji je trajao čak tri sata i 18 minuta.

U narednom susretu protivnik će mu biti sedmi nosilac turnira, 22-godišnji Španac Roberto Carballes Baena (ATP 141).

 

Mohammedia Challenger, 1. kolo


Ruben Ramirez Hidalgo 2:0 Damir Džumhur (6:0, 6:4)

Tomislav Brkić 2:1 Maxime Hamou (6:7, 7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.