Pobjedom nad Irskom teniserke osigurale osptanak u II grupi

Odluka pala u igri parova

Pobjedom nad Irskom teniserke osigurale osptanak u II grupi

FED Cup reprezentacija BiH je osigurala opstanak u II grupi EA zone. U meču odluke, naše teniserke su nakon velike borbe uspjele ostvariti pobjedu protiv Irske 2:1.

Stvari su se nisu po našu reprezentaciju razvijale dobro. U prvom singlu Lauren Deegan se lako obračunala sa Jelenom Simić, završilo je 0-6, 2-6. Nakon ovog poraza Jasmina Tinjić se našla pod velikim pritiskom, jer više prilike za popravni nije bilo. Najbolje rangiranu Irkinju, Amy Bowtell Jasmina je uspjela savladati u tri seta 6-2, 2-6, 7-5, pa je odluka pala u igri parova.

Uz Jasminu je zaigrala i Anita Husarić i ova kombinacija je uspjela osigurati drugi bod i ujedno opstanak naše reprezentacije. Irska je zaigrala sa parom Byrne - Dillon koji je bio daleko odmorniji, od našeg, ali je
Jasmina smogla snage pa je sa Anitom stigla do pobjede 6-2, 3-6, 6-2. U I grupu su se plasirale Južna Afrika i Estonija, dok u niži rang, uz Irsku ide i Egipat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti