Počeo MTEL OPEN 2016 u Prijedoru

Turnir u Prijedoru

Počeo MTEL OPEN 2016 u Prijedoru

Sponzorski tekst

Ljubitelji tenisa u Prijedoru ovih dana imaju mogućnost uživati u ovom popularnom sportu, zahvaljujući Teniskom klubu „Dr Mladen Stojanović“, koji i u 2016. godini organizuje turnire u svim kategorijama Takmičarskog kalendara ITF, ETA, TS BiH i TS RS. 

Kompanija m:tel, već tradicionalno podržava ovaj klub i sportske teniske događaje koje organizuje. Jedan od najvažnijih sportskih događaja u  Republici Srpskoj je upravo organizacija 11. turnira „MTEL  OPEN 2016“ iz kalendara Tenis Evrope  za juniore/ke do 12 godina, a koji je počeo 13. juna i trajaće do 19. juna 2016. godine, na teniskim terenima TK "Dr Mladen Stojanović“. Kvalifikacije za ovaj najveći i jedini sportski događaj u ovoj kategoriji u BiH održane su dva dana prije početka turnira.  

Ovakvi i slični događaji, između ostalog, imaju cilj da mlade podstiču na bavljenje sportom, te isticanjem pozitivnih vrijednosti učine da se tenis omasovi i na ovim područjima. Pored toga, organizacija ovakvih turnira omogućava međunarodnu sportsku saradnju u raznim oblastima, te npr. Futures  turnir pruža mogućnost perspektivnim teniserima iz BiH i Republike Srpske da odmjere svoje snage sa vršnjacima iz cijelog  svijeta. 

Posjetite ovu tenisku manifestaciju u Prijedoru i dajte podršku mladim ljudima koji se bave ovim predivnim sportom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi