Počeo s odbranom titule: Đoković nadigrao Verdasca
Foto: EPA

Australian Open

Počeo s odbranom titule: Đoković nadigrao Verdasca

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković pobjedom nad Fernandom Verdascom otvorio je put ka odbrani titule na Australian Openu.

Šestostruki osvajač Australian Opena stigao je nakon osvojenog turnira u Dohi po još jednu titulu.

U 14. okršaju s Verdascom, Novak je danas stigao do 10. pobjede. Novak je poprilično lako savladao Španca, koji je ipak pružio dostojan otpor drugom teniseru svijeta.

Đoković je u prvom setu prepustio Verdascu samo jedan gem, dok je u drugom setu viđena daleko veća borba. Obojica su imali po dva napravljena brejka, a u dodatnom 13. gemu Đoković je bio nešto bolji, pa je poveo 2:0.

Već u drugom gemu trećeg seta Đoković oduzima rivalu prednost servisa, potom je odbranio brejk i lagano stigao do pobjede. 

U drugom kolu Đoković će igrati protiv pobjednika duela Istomin - Dodig. U slučaju da prođe drugo kolo, a favorit je s kim god da bude igrao, u trećem kolu čeka Carreno-Bustu ili Edmunda.

Australian Open, 1. kolo:
Verdasco - Đoković 1:6, 6:7, 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi