Počinje stonotenisko prvenstvo BiH

Počinje stonotenisko prvenstvo BiH

Sedamnaesto pojedinačno seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u stonom tenisu biće održano 6. i 7. marta u KSC Skenderija.

Na takmičenju će učestvovati 32 najbolja bh. seniora i 24 seniorke  iz 18 klubova. Pravo nastupa na prvenstvu ostvarilo je 20 igrača i 12 igračica iz kvalifikacija, po osam najboljih sa rang lista Stonoteniskog saveza BiH, te po četiri stonotenisera  i stonoteniserke na poziv selektora.

U subotu, prvog dana takmičenja (od 10.00 sati) igraće se mečevi po grupama. Istog dana u 13.00 sati obavit će svečano otvaranje prvenstva.  Drugog dana, u nedjelju (7. marta), na programu će biti mečevi četvrtfinala, polufinala i finala.

Titule državnih prvaka brane Srđan Milićević (STK Vogošća) i Emina Hadžiahmetović (STK Željezničar).

Prvenstvo će poslužiti selektorima Anti Dafiniću i Goranu Rajčiću  za izbor reprezentacija BiH za ućešće na Svjetskom ekipnom prvenstvu, koje će se  krajem aprila održati u Moskvi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.