Poljska još uvijek bez poraza

Još jedan kandidat za finale

Poljska još uvijek bez poraza

Uz selekciju Češke, još samo je Poljska bez poraza u dosadašnjem dijelu Hopman Cupa. Pobjedu koja bi mogla biti vrijedna ulaska u finale, Poljska je ostvarila protiv Velike Britanije, odluka je pala u miksu.

Andy Murray je lako sa 2-0, 6-2 i 6-4 završio posao protiv Jerzyja Janowicza. Istom mjerom uzvratila je
Agnieszka Radwanska koja je prepustila Heather Watson četiri gema. U igri parova kombinacija Radwanska/Janowicz je bila bolja dva puta po 6-4.

Miks je odlučio i večernji okršaj Francuske i Australije. Alize Cornet je osvojila bod za Francusku, rezerva Marinko Matosevic je nadigrao Benoita Pairea 2-6, 6-4, 6-2. Na kraju su Cornet i Paire dobili parove 7-6(3), 7-5.

U trećem kolu Australija će igrati protiv velike Britanije, Poljska se sastaje sa Francuskom.

Grupa B:
Poljska - Velika Britanija 2-1
Francuska - Australija 2-1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.