Poljska po prvi put osvojila Hopman Cup

U finalu poražena američka kombinacija

Poljska po prvi put osvojila Hopman Cup

Od ove godine je lista pobjednika na Hopman Cupu proširena za još jedno novo ime. To je reprezentacija Poljske koja je po prvi put osvojila naslov pobjednika savladavši selekciju SAD 2:1.

Prvi bod Poljskoj donijela je Agnieszka Radwanska koja je nadigrala Serenu Williams sa 6-4, 6-7 (3), 6-1. Radwanska je bila na korak do trijumfa u dva seta s obzirom da je u drugom vodila 6-5, ali je Serena uspjela vratiti break pa onda i kazniti Poljakinju za propušteno kroz tie break. Treći set je protekao u potpunoj dominaciji Poljakinje.

Na 1-1 poravnao je John Isner nadigravši Jerzyja Janowicza sa 7-6 (10), 6-4, da bi u odlučujućem dvoboju mješovitih parova Radwanska i Janowicz bili bolji od Williams i Isnera sa 7-5, 6-3. Serena i John su ispustili break prednosti u prvom, Agnieszka i Jerzy nisu svoj u drugom.

Finale:
Poljska - SAD 2:1
Agnieszka Radwanska - Serena Williams 6-4, 6-7(3), 6-1
John Isner - Jerzy Janowicz 7-6(10), 6-4
Radwanska/Janowicz - Williams/Isner (USA) 7-5, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.