Poljska prejaka za Australiju

Sve je bilo gotovo nakon dva singla

Poljska prejaka za Australiju

Za razliku od duela Češke i Kanade, u meču Poljske i Australije sve je bilo odlučeno nakon dva singla.Agnieszka Radwanska je bila sigurna kontra Casey DellAcque 6-2, 6-3.

Australka je držala korak tek do četvrtog gema prvog, kada Poljakinja sa duplim breakom odlazi na 5-1. Drugi je ponudio preokret s obzirom da je domaća teniserka odlično krenula, rani break i vodstvo 3-1, nakon čega Radwanska uzima pet gemova zaredom za pobjedu.

Daleko zanimljiviji je bio duel Jerzyja Janovicza i Matthewa Ebdena. Ebden je bio na gem do pobjede. Uzeo je prvi set, u drugom je imao break viška i vodstvo 5-4, ali onda gubi svoja dva servis gema i set. I tu nije bio kraj seriji Poljaka. Janowicz je sa deset uzastopnih gemova na kraju slavio 3-6, 7-5, 6-0. Ebden je imao problema sa povredom potkoljenice.

Grupa B:
Australija - Poljska 0:2 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti