Poraz na startu od Estonije

Anita i Jasmina se borile, ali poraz nisu izbjegle

Poraz na startu od Estonije

FED Cup reprezentacija BiH nije uspjela iznenaditi Estoniju na startu turnira II grupe EA Zone koji se igra u Tallinu. Estonija je već na drugog singla osigurala trijumf, drugi bod je osvojila 48.igračica svijeta, Kaia Kanepi.

U prvom singlu je Anita Husarić stvorila puno problema Anetti Kontaveit daleko bolje rangiranoj teniserki (172.), ali je na kraju poraženi u tri seta. Prvi set je naša teniserka dobila u tie breaku, ali je nastavku Estonka sa 6-4, 6-2 napravila preokret. U drugom singlu je Kanepi opravdala ulogu favorita kontra Jasmine Tinjić koji je tek u prvom setu pružila bolji otpor. Na kraju je bilo 7-5, 6-1 u korist Estonske teniserke.

Grupa A:
Estonija - BiH 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti