Poraz Srbije u dublu

Đoković i Zimonjić nadigrani

Poraz Srbije u dublu

Srbija je poražena od Kazahstana u meču parova i to prilično lako. Andrey Golubev i Aleksandr Nedovyesov nadigrali su Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića (6:3, 7:6, 7:5), te ih sada samo jedna pobjeda dijeli od prolaza u 2. kolo Davis Cupa.

Domaćin je bio bliže osvajanju prvog seta, nakon što su Đoković i Zimonjić oduzeli servis rivalima u 5. gemu, ali nakon toga uslijedila je furiozna serija Kazahstanaca, koji do kraja nisu prepustili Srbima niti jedan jedini gem.

Velika borba viđena je na startu druge dionice. Srpski teniseri spasili su tri brejk lopte prije nego što su došli do početnog vodstva. 

U nastavku obje reprezentacije bile su sigurne na svoj servis, pa je odluka pala u tie-breaku. Domaćin je stigao do vodstva od 2:0, ali ni ta prednost im nije bila dovoljna kako bi došli do izjednačenja. Gosti su nakon 93 minuta igre bili na korak od velikog trijumfa.

Treći set protekao je u izjednačenoj igri, sve do 12. gema kada Golubev i Nedovyesov koriste prvu brejk loptu i time stavljaju tačku na današnji meč. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi