Poraz Tomislava Brkića u Cordobi

ATP Challenger, 1. kolo

Poraz Tomislava Brkića u Cordobi

M. Šljivak

Bh. teniser Tomislav Brkić poražen je u 1. kolu ATP Challengera u argentinskoj Cordobi od Hansa Podlipnika-Castilla sa 2:1 po setovima 6:3, 4:6 i 6:1.

Brkić je dosta loše odigrao prvi set. Pravio je dosta pogrešaka što je Čileanac maksimalno koristio, te je bez većih problema osvojio prvi set sa 6:3.

Ipak, Brkić se probudio u drugom setu. Uspio je da se vrati u meč i da osvoji drugi set sa 6:4, ali se njegova igra potom potpuno raspala.

Podlipnik-Castillo je dominirao u trećem setu, te je lagano osvojio odlučujući set sa 6:1 i došao je do pobjede u ovom duelu.

ATP Challenger Cordoba, 1. kolo:

Podlipnik-Castillo - Brkić 2:1 (6:3, 4:6, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.