Porazi Sharapove i Kvitove

Iznenađenja u Bijeloj grupi

Porazi Sharapove i Kvitove

Danska teniserka Caroline Wozniacki svladala je u prvom susretu Bijele grupe  WTA Mastersa u Singapuru drugu igračicu svijeta Ruskinju Mariju Šarapovu s 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2.

Wozniacki i Sharapova su odigrale maratonac koji je otišao preko tri sata. U prvom je Wozniacki krenula silovito, povela je 3-0, ali je Ruskinja uzvratila, u devetom gemu je sa breakom došla na 5-4. U desetom gemu je Wozniacki se vratila iako je Sharapova zamalo spasila 0:40. Kod 6-5, Dankinja je prva imala set loptu, ali se morao igrati tie break. Upravo je u tie breaku Dankinja napravila preokret sa tri vezana poena.

Drugi set je bio dosta sličan prvom. Wozniacki je imala dva breaka prednosti, nije izdržala. Kao i u prvom tie breaku, Sharapova je povela 4-3, ali je ovaj put iskoristila svoju ukupno treću set loptu. U trećem setu Sharapova je čak tri puta gubila svoj servis.

I drugi meč Bijele grupe ponudio je iznenađenje. Poljakinja Agnieszka Radwanska je sredila Petru Kvitovu u dva seta, 6-2, 6-3. U prvom setu je Radwanska dobila četiri gema zaredom, u drugom također. Kvitova je u drugom povela 3-2 sa breakom, ali je onda Radwanska dobila četiri naredna gema. Na drugom servisu je Kvitova osvojila 27 posto poena, iz returna je Radwanska uzela 29 poena (51%).

Bijela grupa:
Carolina Wozniacki (Dan) - Maria Sharapova (Rus) 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2
Agnieszka Radwanska (Pol) - Petra Kvitova (Cze) 6-2, 6-3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.