Pouille namučio Tsongu, ali ipak ispao
Foto: EPA

Tsonga prošao

Pouille namučio Tsongu, ali ipak ispao

M. Šljivak

Jo-Wilfried Tsonga plasirao se u četvrtfinale Monte Carla. Francuski teniser je u trećem kolu savladao sunarodnjaka Lucasa Pouillea sa 2:0, dva puta po 6:4.

Pouille je na turnir stigao s pozivnicom i sasvim je opravdao očekivanja. Ipak, protiv iskusnijeg i jačeg Tsonge nije mogao, te je svoj put završio u trećem kolu.

Tsonga je ušao dobro u meč. Napravio je break u prvom gemu, te ga je usprkos nekoliko opasnih napada Pouillea uspio do kraja odbraniti i prvi set je dobio sa 6:4.

Velika borba viđena je u drugom setu. Ključni trenutak dogodio se u devetom gemu kada Tsonga pravi break, te zatim sigurnim servisom dolazi do osvajanja drugog seta sa 6:4 i pobjede od 2:0.

ATP Monte Carlo, 3. kolo:

Tsonga - Pouille 2:0 (6:4, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti