Poznat sastav Poljske za Davis Cup

U duelu protiv naše selekcije

Poznat sastav Poljske za Davis Cup

Bosanskohercegovačka Davis Cup reprezentacija će od 3. do 5. februara igrati mečeve u okviru grupe I E/A zone Davis Cupa protiv reprezentacije Poljske. 

Mečevi će se igrati u Zenici, a zvanično je izašao i sastav gostujuće reprezentacije. Njihove boje će u Zenici braniti sljedeći igrači: Kamil Majchrzak, Hubert Kurkacz, Lukasz Kubot i Marcin Matkowski.

Možemo slobodno reći da, kada pogledamo mjesta na ATP listi njihovih tenisera, je naša reprezentacija favorit u ovom meču, a najbolje rangirani Poljak je Kamil Majchrzak koji se nalazi tek na 279 mjestu.

Podsjetimo da će se prvi mečevi između dvije reprezentacije igrati 3. februara, a program će se nastaviti dan kasnije mečevima u duble konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi