Praška O2 Arena domaćin finala Davis Cupa

Česi izabrali

Praška O2 Arena domaćin finala Davis Cupa

M. Maksimović

Praška O2 Arena, bit će domaćin ove godine finala Svjetske grupe Davis Cupa u kojem će igrati Češka i Španija.Česi su izabrali dvoranu, koja je otvorena 2004.godine i koja za ovu priliku može primiti nešto više od 13.000 gledalaca.

Uvertira ovom finalu koje je na rasporedu 16. do 18. oktobra bit će finale Fed Cupa u kojem također Češka dočekuje Srbiju.Finale Fed Cupa se igra 3.i 4. oktobra također u ovoj dvorani. 

 

Na putu do finala Češka je eliminisala Italiju i Srbiju na domaćem terenu, u polufinalu u gostima Argentinu.Španija koja brani naslov imala je tek u polufinalu više posla protiv Amerikanaca, predhodno je sredila Kazahstan i Austriju.Sva tri meča, Španija je igrala na domaćem terenu.Španija ima pet naslova pobjednika, Češka od nezavisnosti jedno finale.

 

Čehoslovačka je 1975.godine poražena od Švedske 3:2, Borg je tada osvojio treći bod protiv Kodeša. Pet godina kasnije u Pragu, Lendl i Šmid su nadigrali Italiju 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti