Pravo društvo samo bez Federera
Nadal bez problema u polufinale

Nakon velike gužve kompletirana polufinala

Pravo društvo samo bez Federera

M. Maksimović

Četiri nositelja igraju u polufinalu velikog ATP turnira u Monte Carlu, trojica od prve četvorice,
tako da organizatori mogu biti zadovoljni, nema jedino Rogera Federera. Program u petak je bio više nego zgusnut u Monte Carlu jer su organizatori imali u zaostatku četiri meča osmine finala.

Tu je najviše vremena potrošio Nikolay Davydenko koji je u tri seta pobjedio Davida Nalbandiana 6-4,5-7,6-3. Nadal je u osmini finala prošao Nicolasa Lapenttija, Murray, Talijana Fogninija, a Ivan Ljubičić drugog Talijana, Bolellija.

Nakon toga su uslijedili mečevi četvrtfinala. Nadal je sa 6-3,6-3 sredio Ivana Ljubičića, pa u polufinalu ide na Andyja Murraya. Murray je zaustavio Davydenka 7-6(1),6-4. Federera nema u završnici turnira, ali je zato drugi Švicarac Stanisla Wawrinka, koji je prvo izbacio Rogera, pa onda i kvalifikanta, Andreasa Becka 6-2, 6-4. Novi izazov za Wawrinku se zove Novak Đoković. Đoković je jedini u četvrtfinalu za pobjedu morao igrati tri seta, što je i razumljivo s obzirom  da je protivnik bio Fernando Verdasco. Na kraju je Nole prošao 6-2,4-6,6-3.

Rezultati osmina finala:
Rafael Nadal (Špa,1) - Nicolas Lapentti (Ekv) 6-3,6-0
Andy Murray (VB,4) - Fabio Fognini (Ita) 7-6(11),6-4
Nikolay Davydenko (Rus,8) - David Nalbandian (Arg,12) 6-4,5-7,6-3
Ivan Ljubičić (Hrv) - Simone Bolelli (Ita) 7-5,7-6(2)

Rezultati četvrtfinala:
Rafael Nadal (Špa,1) - Ivan Ljubičić (Hrv) 6-3,6-3
Novak Đoković (Srb,3) - Fernando Verdasco (Špa,7) 6-2,4-6,6-3
Stanislas Wawrinka (Švi,13) - Andreas Beck (Nje) 6-2,6-4
Andy Murray (VB,4) - Nikolay Davydenko (Rus,8) 7-6(1),6-4

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.