Predao meč iz vjerskih razloga i izbjegao meč s Džumhurom

Nevjerovatna scena u Kini

Predao meč iz vjerskih razloga i izbjegao meč s Džumhurom

E. Škorić

Damir Džumhur u polufinalu ATP turnira u kineskom Shenzhenu igrat će protiv Alexandera Dolgopolova.

Nakon osvojene titule u St. Petersburgu, Džumhur brilja i u Shenzhenu, pa je danas eliminisao Alexandera Zvereva, četvrtog igrača svijeta i to u dva seta.

Njegov rival u polufnalu biće Ukrajinac Dolgopolov, no nevjerovatan je način na koji je Dolgopolov došao u završnicu turnira.

Ukrajincu je meč predao Izraelac Dudi Sela i to iz vjerskih razloga. Jedan od najvećih jevrejskih praznika, Jom kipur, nastupio je baš za vrijeme trećeg seta današnjeg četvertfinalnog meča, pa je Sela odlučio da prekine meč i krene s molitvom.

Praznik se obilježava tako što kreće molitva od zalaska sunca, pa sve do istog perioda drugog dana. Stoga je Izraelac odlučio da ispoštuje ovaj vjerski praznik, a Dolgopolovu je samo čestitao i poželio sreću u polufinalu.

Pomalo nevjerovatno, ali tako je. Njemu  je ovo ipak važnije i od sporta, a nadamo se da će Dolgopolov biti sutra poražen u polufinalu u meču protiv našeg tenisera, koji igra sve bolje i bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi