Promjene u Davis Cupu

Skraćivanje mečeva u singlu

Promjene u Davis Cupu

D. Rakanović

Mečevi u singlu na Davis Cupu biće redukovani na dva osvojena seta, odobrio je Odbor direktora Međunarodne teniske federacije (ITF). 

Davis Cup će zadržati trodnevni format, a subotnji duel parova će se i dalje igrati na tri osvojena seta. 

Također, pobjednik Davis Cupa, kao i Fed Cupa, imaće garantovano domaćinstvo u prvom meču sljedeće godine.

Prema prijedlogu koji će biti upućen na izglasavanje tijekom Godišnje skupštine ITF-a u Ho Chi Minhu u avgustu, predviđeno je i smanjivanje troškova domaćinstava mečeva za nacionalne saveze.

"Promjene su nužne kako bi ova dva ekipna takmičenja maksimizirala svoj potencijal. Naravno, ove promjene trebaju prihvatiti i delegati na Godišnjoj skupštini, ali uvjeren sam da će naši delegati uvidjeti kako se radi o glasu za dugoročni boljitak tih takmičenja i našeg sporta", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi