Protiv Finske nas očekuje težak meč

Nieminen daleko ispred

Protiv Finske nas očekuje težak meč

Od trenutka kada se našla u II grupia EA zone Davis Cupa, reprezentacija BiH nije imala prevelike sreće sa žrijebom. Pogotovo u prve godine. Od 11 mečeva, možemo reći tek da smo u duelima protiv Luksemburga, Moldavije i Grčke bili u prednosti ili blagi favoriti.

Sve ostalo je bilo " teško prohodna staza ". Ako isključimo Moldaviju, preostala tri meča četvrtfinala
II grupe igrali smo protiv jakih reprezentacija u ovom društvu, Estonija u gostima, pa Estonija kući, pa Bjelorusija vani. Sada igramo protiv Finske, očekivano na brzoj podlozi u Helsinkiju.

Finske sa Jarkkom Nieminenom, teniserom sa dva naslova na Touru, ali sa još 11 finala. U paru je Nieminen osvojio jedan naslov više, posljednji je bio sa Tursunovom u Munchenu prošle godine. Samo na Rolland Garrosu Nieminen nije igrao u četvrtfinalu, 2010. godine je u parovima stigao do polufinala Australian Opena. Trenutačno je 45. igrač svijeta, najbolje rangirani na kontra strani od kako smo u II grupi.

Bez obzira što su Finci bez Mickea Kontinena, što su po rankingu Džumhur, Bašić, Brkić ispred ostatka domaća selekcije (Sillanpaa, Paukku, Henri Kontinen), bit će jako teško, pogotovo ako Nieminen bude pravi. Ali ovo je Davis Cup, takmičenje koje kroz svoju istoriju nudilo gomilu iznenađenja. Ono što je važno za našu reprezentaciju, moramo ostati čvrsti do kraja.

Moramo iskoristiti svaku priliku i onu najmanju koja se može ukazati. Jer ako u petak izvučemo bod, onda definitivno Finci neće biti mirni u nedelju, bez obzira kako parovi budu završili. Ulogu favorita prepuštamo Finskoj, ali jedan bod moramo izboriti prvog dana. Nieminen i Henri Kontinen su realna opcija u igri parova, kombinacija koja je igrala i protiv Bugarske, Grozdanov i Kutrovsky su meč odvukli u četiri seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.