Protivnik je već počeo da slavi, a onda se Džumhur razigrao

ATP Moskva

Protivnik je već počeo da slavi, a onda se Džumhur razigrao

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur slavio je u prvom kolu ATP turnira u Moskvi.

Džumhur je za rivala imao domaćeg predstavnika Karena Kačanova, te je nakon velike borbe stigao do velike pobjede.

U prvom setu Kačanov je brejkom u šestom gemu stigao do prednosti, a u drugom setu Rus je imao 5:4 vodstvo i servirao je za pobjedu.

Međutim, Damir uspijeva da odigra sjajan gem i da se vrati u meč. U narednom gemu - Kačanov pravi brejk, vodi 6:5 i opet servira za pobjedu.

Opet je Džumhur smogao snage da na servis Rusa dođe do gema, pa je izvukao taj-brejk, a potom, unatoč lošem otvaranju dodatnog 13. gema, osvojio set i u potpunosti se vratio u igru.

Slijedi loše otvaranje trećeg seta, pa je Kačanov poveo 3:0. Opet se Damir vratio na velika vrata, zaigrao puno bolje i eliminisao favorizovanog Kačanova, a u narednoj rundi igrat će protiv Carreno-Buste.

ATP Moskva, 1. kolo:
Kačanov (Rus) - Džumhur (BiH) 6:3, 6:7, 4:6

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi