Prva teniserka svijeta neočekivano poražena od Estonke
Foto: EPA

Kontaveit bolja od Kerber

Prva teniserka svijeta neočekivano poražena od Estonke

E. Škorić

Estonka Anett Kontaveit priredila je senzaciju u drugom kolu Mastersa u Rimu.

Kontaveit je kroz kvalifikacije došla do glavnog žrijeba u Rimu, a u drugom kolu je iznenadila prvu teniserku svijeta, Njemicu Angelique Kerber.

Estonka je slavila sa 6:4 i 6:0 protiv Kerber, a u prvom kolu je bila kobna za još jednu njemačku teniserku, Andreu Petković.

Njena naredna rivalka je Hrvatica Lučić-Baroni, kojoj je jučer meč predala Maria Šarapova.

Njemica Julia Georges je sa 2:6, 7:6, 6:1 savladala Jelenu Janković, dok je Venus Williams sa 6:4, 6:3 pobijedila Lesiju Tsurenko. Devetoj nositeljici na turniru na put će pokušati stati Konta.

Također, dodajmo da je Karolina Pliskova nadigrala Davis sa 6:1, 6:1, dok je Bacsinszky sa 6:4, 6:2 trijumfovala protiv Strycove. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi