Prva titula Mirze Bašića!

Pobijedio Berankisa

Prva titula Mirze Bašića!

M. Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić osvojio je prvu ATP Challenger titulu u karijeri.

On je večeras u italijanskom Recanatiju u finalu Challengera savladao 83. tenisera svijeta, Litvanca Ricardasa Berankisa sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 7:6.

Odlično je Mirza otvorio meč. Uspio je napraviti break na samom otvaranju prvog seta, a čuvao ga je bez problema do samog kraja, te je uzeo prvi set sa 6:4.

Bašića nije služio servis u drugom setu. Berankis mu je dva puta pravio break, te je Litvanac bez većih problema dobio ovaj dio igre sa 6:3.

Sjajan tenis je viđen u odlučujućem trećem setu. Oba tenisera su jako dobro servirala, te se za pobjednika igrao tie-break.

Bolje je bh. teniser odigrao ovaj dio meča. Iako je imao prednost od 5:1, Berankis se vratio, ali Mirza ipak dobija tie-break sa 7:4 i osvaja set za prvi trofej u karijeri.

ATP Recanati, finale:

Bašić - Berankis 2:1 (6:4, 3:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.