Prva titula za Argentinca Mayera

Na turniru izgubio samo jeda set

Prva titula za Argentinca Mayera

Argentinac Leonardo Mayer je u Hamburg došao kao teniser koji je prije sedam dana ostvario najbolji ranking karijere (46.), a isti ovaj grad napušta sa osvojenom titulom, najvećom uspjehom u dosadašnjoj karijeri. U finalu je Mayer savladao prvog nositelja, Španca Davida Ferrera 6-7(3) 6-1 7-6(4).

Ferrer je svakako bio favorit u finalu, ali je Mayer odigrao odličan meč, pogotovo u drugom setu. U prvom je ispustio 3-1, Ferrer je dobio set u tie breaku, ali nije slomio Argentinca. Mayer je dobio pet vezanih gemova i finale je otišlo u treći set. Ferrer je vratio jedan izgubljeni servis, Mayer je bio blizu pobjede, vodio je 5-3, ali je Ferrer dobio tri gema u nizu. U tie breaku je Mayer poveo 3-0, 4-2, kod 6-4 je iskoristio prvu meč loptu.

Pet od osam lopti za break spasio je 46. igrač svijeta, a iskoristio pet od sedam za oduzimanje servisa Ferreru. Izgubljeni uvodni set bio mu je i prvi izgubljeni na cijelom turniru. Pobjedom u finalu, Mayer se revanširao Ferreru za poraz  u jedinom dosadašnjem ogledu, a bilo je to 2012. godine na travi 's-Hertogenboscha.

Finale:
Leonardo Mayer (Arg) - David Ferrer (Spa, 1) 6-7(3), 6-1, 7-6(4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.