Prvi naslov za Murraya na zemljanoj podlozi

Škot pobjedio Kohlschreibera

Prvi naslov za Murraya na zemljanoj podlozi

Britanski teniser Andy Murray u ponedjeljak je u Munchenu osvojio svoj prvi ATP naslov na turniru sa zemljanom podlogom nakon što je u nastavku prekinutog finalnog dvoboja pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 7-6 (4), 5-7, 7-6 (4).

Murray i Kohlschreiber su u nedjelju uspjeli odigrati tek pet gemova prije nego što ih je kiša otjerala u svlačionicu iz koje se više nisu vraćali na teren sve do ponedjeljka u 11 sati. Nakon tri sata i četiri minute velike borbe. Britanac je stigao do svog prvog naslova na zemljanoj podlozi i prvog u ovoj sezoni, a ukupno 32. u karijeri.

U prvom i trećem setu, u kojem nijedan od igrača nije imao priliku za oduzimanje servisa, Murray je pokazao više mirnoće u tie-breaku i zahvaljujući tome uspio je spriječiti Kohlschreibera da po treći put u karijeri osvoji ovaj trofej. Nijemac je u Muenchenu slavio 2007. i 2012. godine, a 2013. je poražen u finalu.

U tie breaku prvog seta Murray je uspio povesti 5-4, sva dva vezana poena je zaključio prvi set. U nastavku je Kohlschreiber prvo poveo 3-2, Murray se vratio, ali je onda opet Škot izgubio servis kod 5-5. U tie breaku trećeg Kohlschreiber je izgubio tri poena na svom servisu, Murray je iskoristio drugu meč loptu.

Zanimljivo je da bi se Kohlschreiber i Murray mogli ponovno mogli suočiti već za dva dana na turniru Masters 1000
serije u Madridu. Murray je kao drugi nositelj slobodan u 1. kolu, a u drugom čeka boljeg iz dvoboja
Kohlscreibera i Kolumbijca Alejandra Falle koji je u glavni ždrijeb došao iz kvalifikacija.

Finale:
Andy Murray (VB, 1) - Philipp Kohlschreiber (Nje, 5) 7-6 (4), 5-7, 7-6 (4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.