Prvi poraz Nadala u Barceloni od 2003. godine!

Almagro prošao u polufinale

Prvi poraz Nadala u Barceloni od 2003. godine!

E. Škorić

Nicolas Almagro je priredio senzaciju u četvrtfinalu ATP turnira u Barceloni, pa je kući poslao svog sunarodnjaka Rafaela Nadala, prvog igrača svijeta...

Almagro je sa 2:6, 7:6(5), 6:4 savladao Nadala u sjajnom meču koji je trajao dva sata i 48 minuta. Ovo je prva pobjeda za 20. igrača svijeta protiv Nadala. U prethodnih 10 susreta Nadal je bio bolji od Almagra.

Ovo je za Nadala prvi poraz u Barceloni nakon daleke 2003. godine, kada je izgubio kao 15-godišnjak od Alexa Corretja! Od tada je uzeo osam naslova i samo 2010. godine nije slavio u Barceloni, a tada je izostao zbog povrede.

Trenutno Rafa nije u pravoj formi, jer je ispao nedavno i u četvrtfinalu Monte Carla. Posebno je bio loš u trećem setu protiv Almagra. Prvi je napravio break, a onda je dvaput izgubio svoj servis. Uspio se spasiti novim breakom i poravnati na 4:4, a onda je Almagro napravio novi break i slavio sa 6:4 iako je 10. gem jako  dugo trajao.

On će u polufinalu igrati protiv Kolumbijca Santiaga Giralda, koji je sa 6:4, 4:3 savladao Kohlschreibera, koji je predao meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.