Querrey u Los Cabosu osvojio devetu titulu

Naslov za Amerikanca

Querrey u Los Cabosu osvojio devetu titulu

E. Škorić

Američki teniser Sam Querrey slavio je u finalu ATP turnira u meksičkom Los Cabosu.

Querrey je u polufinalu zaustavio bh. tenisera Damira Džumhura, a sinoć je u finalu Los Cabosa, također u tri seta, bio bolji od Thanasija Kokkinakisa.

Australac je pružio dostojan otpor 24. igraču svijeta, ali nije uspio da dođe do prvog trofeja na nekom jačem turniru. 

Querrey je prvi set dobio sa 6:3, potom je Kokkinakis bio bolji sa 6:3, da bi u trećem setu Amerikanac sa 6:2 stigao do slavlja. Kokkinakis je odigrao samo jedan turnir nakon oporavka od povrede i napredovat će sa 454. do 225. pozicije.

Za 29-godišnjeg Querreyja ovo je bila prva titula u 2017. godini i deveta u karijeri. Najviše trofeja osvojio je 2010. godine, čak četiri, kada je slavio u Memphisu, Beogradu, Londonu i Los Angelesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi