Radwanska bolja od Bouchard, kraj za Kvitovu

WTA Eastbourne

Radwanska bolja od Bouchard, kraj za Kvitovu

Agnieszka Radwanska izborila je plasman u četvrtfinale Eastbournea nakon pobjede nad Eugenie Bouchard (6:3, 6:3).

Iako je oba seta dobila identičnim rezultatom, Poljakinja je lakši posao imala u prvoj dionici u kojoj je protivnici u dva navrata oduzimala servis. Kanađanka u tom periodu igre nije imala niti jednu brejk loptu.

U drugom setu viđeno je nekoliko preokreta. Do rezultata 3:3 teniserke su razmijenile po dva brejka, a onda je uslijedila sjajna završnica treće igračice na WTA listi. Radwanska je uspjela da veže tri gema i na taj način se plasira među osam najboljih teniserki.

Iznenađenje dana priredila je Britanka Johanna Konta koja je nakon tri seta izbacila petog nosioca, Čehinju Petru Kvitovu (5:7, 6:4, 6:0).

Nakon zaostatka u setovima Konta je uspjela da preokrene rezultat i dođe do pobjede. Treba istaći odličnu igru 18. igračice svijeta u odlučujućem setu u kojem nije prepustila ni najmanju šansu favorizovanoj protivnici. Britanka je treću dionicu dobila bez izgubljenog gema i to za 31 minut igre.

Ostali rezultati:

Cibulkova - Bondarenko K. 2:0 (7:6, 6:3)

Puig - Wozniacki 2:1 (4:6, 6:3, 6:4)

Mladenović - Friedsam 2:0 (6:4, 7:6)

Vesnina - Brengle 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi