Radwanska preko Keys do polufinala

Wimbledon

Radwanska preko Keys do polufinala

E. Škorić

Agnieszka Radwanska treća se plasirala u polufinale Wimbledona.

Poljakinja je u tri seta, za tek nešto manje od dva sata igre, uspjela da pobijedi Madison Keys sa 2:1 po setovima (7:6, 3:6, 6:3).

Keys je brejkom otvorila meč, ali je odmah u drugom gemu prvog seta Radwanska uzvratila istom mjerom. Do kraja seta su obje teniserke bile sigurne na svom servisu, pa je taj-brejk odlučivao. Radwanska je uspjela lako u dodatnom gemu da dođe do prednosti od 1:0.

Nije bilo nikakve mogućnosti za brejk u prvih sedam gemova drugog seta, da bi potom Keys uspjela da odigra fantastičan gem na servis protivnice, napravi brejk, potvrdi ga i izbori odlučujući set.

Početak trećeg seta ne donosi neke promjene. Do osmog gema obje su bile sigurne pri servisu, da bi zatim Poljakinja napravila brejk, te je na taj način došla do pobjede nad Amerikankom.

Radwanska će u polufinalu igrati protiv Muguruze, koja je ranije savladala Bacsinszky.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.