Radwanska propustila tri meč lopte i ostala bez polufinala

Na Li prošla u dva seta

Radwanska propustila tri meč lopte i ostala bez polufinala

Marie Sharapove i Serene Williams, u polufinale WTA turnira u Miamiu, plasirale su Dominika Cibulkova i Na Li. Cibulkova je u tri seta eliminisala Agnieszku Radwansku 3-6, 7-6(5), 6-3.

Prvi set ovog meča je bio posebna priča. Ukupno osam izgubljenih servis gemova. Prvi koji je dobila na svoj servis, bio je onaj Poljakinje za 4-2. To je ujedno bio i jedini gem od devet odigranih bez breaka.
I drugom se nastavilo u istom ritmu, u osam gemova šest breakova, a onda je Radwanska propustila tri meč lopte u desetom gemu drugog.

Imala je Radwanska i 5-2 u tie breaku, ali je Cibulkova sa šest vezanih poena stigla do 1-1. Cibulkova je vodila 5-3, Radwanska je imala tri break lopte, sve tri su otišle u nepovrat, jer je Slovakinja iskoristila svoju prvu meč loptu.

Li Na i lijepa Dankinja na terenu su ostale 123 minute. Druga nositeljica je prošla sa dva puta po 7-5, iako je mogla i brže i bezbolnije. Na je u prvom imala 4-2, u drugom 5-3.

Četvrtfinale:
Dominika Cibulkova (Svk, 10) - Agnieszka Radwanska (Pol, 3) 3-6, 7-6(5), 6-3
Na Li (Chi, 2) - Caroline Wozniacki (Dan, 11) 7-5, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.