Rafa i Fedex bez 3. kola - drugi put u posljednjih 13 godina

Ovo se nije često dešavalo

Rafa i Fedex bez 3. kola - drugi put u posljednjih 13 godina

Rafael Nadal zbog povrede ručnog zgloba morao je da odustane od daljeg takmičenja na Roland Garrosu.

Španac je u prva dva kola zabilježio više nego ubjedljive pobjede, pa ga je očekivao duel sa sunarodnikom Marcelom Granollers-Pujolom. Ipak, peti teniser svijeta nakon konsultacija sa ljekarima morao je neočekivano da se povuče sa turnira i tako razočara sve ljubitelje bijelog sporta.

Drugi Grand Slam sezone tako je ostao bez još jedne velike zvijezde.

Kada se tome doda i izostanak Rogera Federera, koji je otkazao nastup zbog povrede koljena, dolazimo do zaključka da je turnir u Parizu itekako osiromašen.

Zanimljiv podatak je da tek drugi put u posljednjih 13 godina nećemo vidjeti nekog od ova dva tenisera u 3. kolu jednog Grand Slama.

Posljednji put to se desilo 2013. godine kada je Belgijanac Steve Darcis zaustavio Rafaela Nadala u prvom kolu Wimbledona, dok je Sergiy Stakhovsky u drugoj rundi bio bolji od Rogera Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi