"Rafa i Novak su glavni favoriti na Roland Garrosu"

Osvajač Wimbledona iz 2001. godine smatra

"Rafa i Novak su glavni favoriti na Roland Garrosu"

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević smatra da je Rafael Nadal prvi favorit za osvajanje Roland Garrosa. Po njegovom mišljenju, samo Novak Đoković može da mu pomrsi račune.

Ivanišević misli da će najbolji srbijanski teniser ubrzo izaći iz rezultatske krize i da nas očekuje uzbudljiv nastavak sezone.

"Samo Novak zna šta se dešava u njegovoj glavi i on će sam to riješiti, on je vrhunski teniser. Potrebna su mu dva-tri dobra rezultata da bi se vratio tamo gdje pripada", izjavio je Ivanišević.

"Nadal je prvi favorit u Parizu, jedini koji ga može zaustaviti je upravo Novak. Federer igra izvanredan tenis ove sezone, mislim da će nastaviti da osvaja titule do kraja godine. Neće odigrati toliko mečeva na šljaci pred Pariz, pa ga ne smatram za glavnog favorita", dodao je osvajač Wimbledona iz 2001. godine.

Ovogodišnje izdanje Roland Garrosa na programu je od 28. maja do 11. juna, a titulu brane Novak Đoković i Garbine Muguruza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi