Rafa prejak za Andersona, u četvrtfinalu na Berdycha
Foto: epa.eu

Australian Open, osmina finala

Rafa prejak za Andersona, u četvrtfinalu na Berdycha

Treći teniser svijeta Rafael Nadal savladao je Kevina Andersona sa 3:0 u setovi u osmini finala Australian Open. Rezultat po setovima glasio je 7:5, 6:1, 6:4 u korist Španca.

U četvrtfinalu Nadal će igrati protiv Tomasa Berdycha, koji trenutno možda igra i najbolje u karijeri. Dok je Nadal "lomio" Anderson, Berdych se istovremeno borio za prolaz u četvrtfinale sa Tomićem. Na kraju je jednako uspješno, pobjedom od 3:0, kao i Nadal, izborio duel sa Špancem.

Interesantno je da je Rafa Čeha pobijedio u 17 uzastopnih okršaja, a ukupno vodi sa 18-3 u međusobnom skoru. 

U meču Nadal - Anderson odlučujući je bio prvi set u kojem je Anderson propustio čak šest break lopti, od toga tri vezane pri rezultatu 5:5. Kada je propustio tu šansu, potpuno je pao u igri, a Nadal je u naredna dva seta pravio breakove na startu i do kraja se nije suočio ni sa jednom break loptom. 

Rezultati:
Berdych T. (Cze) - Tomic B. (Aus) 3:0
Anderson K. (Rsa) - Nadal R. (Esp) 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.