Rafa proletio u osminu finala

Sigurni Berdych, Raonic, Wawrinka

Rafa proletio u osminu finala

Teniseri su u Miamiu kompletirali parove osmine finala. U preostalih sedam mečeva nije bilo velikih dilema. Samo je jedan meč otišao u tri seta.

Meč Fabio Fognini - Roberto Bautista Agut je bio i najzanimljiviji. Španaca je sa jednim breakom osigurao prvi set, Fognini je uzeo pet gemova zaredom na kraju drugog i početkom trećeg.

John Isner je u svom stilu osigurao osminu finala. Odservirao je 17 aseva protiv Nicolasa Almagra, dva breaka su bila dovoljna.

Prvi nositelj Miamia Rafael Nadal je bukvalno proletio do osmine finala, od Denisa Istomina se očekivalo ipak nešto više, Uzbekistanac nije ponudio ništa.

Milos Raonic je na svom servisu izgubio pet poena, Garcia Lopez je pao naravno u dva, dok je Wawrinka eliminisao sa 7-5, 6-4 Francuza Rogera-Vasselina.

Rezultati 3.kolo:
Rafael Nadal (Spa, 1) - Denis Istomin (Uzb) 6-1, 6-0
Fabio Fognini (Ita, 14) - Roberto Bautista Agut (Spa) 4-6, 6-3, 6-3
Milos Raonic (Can, 12) - Guillermo Garcia-Lopez (Spa) 6-1, 6-2
Benjamin Becker (Nje) - Aljaz Bedene (Slo) 6-3, 7-5
Stanislas Wawrinka (Švi, 3) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 7-5, 6-4
John Isner (USA, 10) - Nicolas Almagro (Spa, 18) 7-5, 6-3
Tomas Berdych (Cze, 7) - Joao Sousa (Por) 6-2, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.