Rafael Nadal bez problema u četvrtfinale

Andy Murray ispao od Giralda

Rafael Nadal bez problema u četvrtfinale

Najbolji svjetski teniser Rafael Nadal bez većih problema izborio je plasman u četvrtfinale Madrid Mutua Opena. 

Nadal je za 80 minuta sredio Finca Jarkka Nieminena protiv kojeg ima skor 8-0. Nadal je prvi set dobio sa laganih 6:1, Finac je u drugom dobro počeo i poveo sa 3:1, Nadal je u devetom gemu morao spašavati break poen, ali je na kraju izborio pobjedu 6:3 i plasman u četvrtfinale. 

Branitelj naslova iz prošle godine u četvrtfinalu će igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha koji je bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-1 u setovima (3:6, 6:3, 6:2). Bila je to prva pobjeda Čeha nad Bugarinom nakon prethodna dva poraza. 

"Morat ću trčati dosta. On igra sjajno i pokazuje koliko je zapravo sjajan na šljaci", rekao je Berdych o Nadalu protiv kojeg ima vrlo loš skor 3-17 i nije ga dobio još od četvrtfinala Madrida 2006. godine. 

Iznenađenje dana priredio je kolumbijski teniser Santiago Giraldo, koji je izbacio Andyja Murraya sa 2-0 u setovima (6:3, 6:2). Giraldo će u četvrtfinalu igrati protiv Roberta Bautiste Aguta, koji je izbacio Lukasa Kubota sa 2-0 (6:4, 6:2). 

Sjajan meč odigrali su Kei Nishikori i Miloš Raonić, a dalje je prošao Japanac nakon što je dobio oba tie breaka protiv Raonića. Nishikori je u prvom setu gubio 2:5, ali je smogao snage da se vrati i dobije taj set. 

Nishikori u četvrtfinalu igra protiv Felicijana Lopeza koji je prošao bez borbe zbog predaje Dominika Thiema. Od turnira se oprostio i Marin Čilić izgubivši od Ernestsa Gulbisa sa 0-2 (3:6, 4:6). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.