Rafael Nadal dostigao Guillerma Vilasa

Šapanc uzeo 46. titulu na zemlji

Rafael Nadal dostigao Guillerma Vilasa

Rafael Nadal je osvojio svoj prvi naslov u 2015. godini. U finalu ATP turnira u Buenos Airesu, Nadal je nadigrao Juana Monaca u dva seta 6-4, 6-1 za 86 minuta. Ovim trijumfom, 46. u karijeri na zemljanoj podlozi, Nadal je dostigao dosadašnjeg rekordera, legendarnog Guillerma Vilasa.

Kiša je odgađala početak finala, a potom ga i prekidala, međutim kad su vremenski uslovi to dopustili Nadalu je trebalo samo 86 minuta za pobjedu 6-4, 6-1 nad domaćim tenisrom, iskusnim Juanom Monacom. Argentinac je ostao bez break-lopte i bez prae prilike da se ozbiljnije suprotstavi Nadalu.

Nadal je svojim prvim naslovom u 2015. godini i prvim trijumfom na debiju u Buenos Airesu stigao do 65.titule u karijeri, čime je na listi ATP pobjednika u Open eri (od 1968. godine) došao na peto mjesto, prestigavši teniske veličine  poput Petea Samprasa i Bjorna Borga. Špancu je potreban još jedan trofej s turnira sa zemljanom podlogom kako bi postao rekorder i u toj kategoriji. U Buenos Airesu se izjednačio s Argentincem Guillermom Vilasom koji je od 46 od svoja 63 naslova osvojio na zemljanoj podlozi.

ATP Buenos Aires - finale:
Rafael Nadal (Špa, 1) - Juan Monaco (Arg) 6-4, 6-1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.